11. Siedlecka Kulinariada
Jury 11. Siedleckiej Kulinariady w składzie: Mariola Zaczyńska, Maciej Nowak, Adam Kasztelan postanowiło nagrodzić:
w kategorii “Dania główne”:
1. miejsce: Grzegorz Gajowy - Pełna kura
2. miejsce: Paulina Chacińska - Przepiórka marynowana z ziemniakami pieczonymi oraz bukietem surówek
3. miejsce: Magdalena Chomka - Kaczka z nutą pomarańczy i żurawinowym akcentem
w kategorii “Desery”:
1. miejsce: Anita Czuprynin - Małe co nieco
2. miejsce: Paulina Chacińska - Tradycyjna W-Z
3. miejsce: Małgorzata Zacharczuk - Ciasto z musem z białej czekolady i truskawkami
Wszystkim serdecznie gratulujemy! Uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe ufundowane przez Sieć Sklepów Topaz i Miejski Ośrodek Kultury w Siedlcach. Laureaci obu kategorii będą mieli możliwość spędzić jeden dzień w Siedleckim Browarze Restauracyjnym Brofaktura z szefem kuchni Adamem Kasztelanem, a ich przepisy zostaną opublikowane w Tygodniku Siedleckim.