X Siedlecka Kulinariada
Siedlecka Kulinariada to święto smakoszy i miłośników gotowania. Tradycyjnie odbywa się pierwszego dnia Jarmarku św. Stanisława. W konkursie może wziąć udział każdy, kto ma smykałkę do kucharzenia. Wystarczy przygotować danie na bazie prostych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu. Celem konkursu integracja środowiska kulinarnego, zdobywanie nowych doświadczeń kulinarnych i kultywowanie, propagowanie i pogłębienie wiedzy o sztuce kulinarnej.
Kulinariada realizowana jest w dwóch kategoriach: dania główne i desery.
Zwycięzcy otrzymają nagrody rzeczowe ufundowane przez Sieć Sklepów TOPAZ. Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowe nagrody za udział ufundowane przez Miejski Ośrodek Kultury w Siedlcach. Laureaci obu kategorii będą mieli możliwość spędzić jeden dzień w Siedleckim Browarze Restauracyjnym BROFAKTURA z szefem kuchni Adamem Kasztelanem. Przepis zwycięzcy zostanie opublikowany w Tygodniku Siedleckim.
Na zgłoszenia czekamy do 7 maja 2024 r.
Regulamin, niezbędne załączniki i elektroniczna karta zgłoszenia dostępne są TUTAJ - KLIK.