Siedlecka Kulinariada, czyli święto smakoszy i miłośników gotowania, tradycyjnie odbyła się pierwszego dnia Jarmarku św. Stanisława. W konkursie mógł wziąć udział każdy, kto ma smykałkę do kucharzenia. Wystarczyło przygotować danie na bazie prostych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu. Celem konkursu integracja środowiska kulinarnego, zdobywanie nowych doświadczeń kulinarnych i kultywowanie, propagowanie i pogłębienie wiedzy o sztuce kulinarnej.
Jury, w skład którego weszli: Prezydent Miasta Siedlce Andrzej Sitnik, szef kuchni Siedleckiego Browaru Restauracyjnego Brofaktura Adam Kasztelan oraz dziennikarka Tygodnika Siedleckiego Edyta Zdunek, postanowiło nagrodzić w IX Siedleckiej Kulinariadzie:
w kategorii “danie główne”:
Paulinę Chacińską za "Zestaw Siedlecki" - zrazik po mojemu z dodatkami lasu
w kategorii “deser”:
Paulinę Chacińską za domowy sernik z kawiorem malinowym
Sponsorami nagród byli: Sieć Sklepów Topaz, Siedlecki Browar Restauracyjny Brofaktura oraz Miejski Ośrodek Kultury w Siedlcach.